torstai 10. toukokuuta 2018

Huhtikuun luetut kirjat

Moikka taas pitkästä aikaa! Tämä viikko on ollut mun näyttöviikko tuolla harjoittelupaikassa, missä oon nyt viimeisen kuukauden ollut ja se onkin syy, miksi täällä on ollut reilun viikon ajan täysi hiljaisuus. Onneksi nyt aletaan olla jo voiton puolella, koska huominen on viimeinen näyttöpäivä ja sitten pystytäänkin palaamaan siihen normaaliin arkeen vielä viikoksi, ennenkuin mulla alkaa kesäloma! Musta tuntuu ihan kummalta, että kesäloma alkaa jo nyt, vaikka onhan sää toki tällä viikolla ollut tosi lämmin ja aurinkoinen. Tän postauksen aiheena ei kuitenkaan oo mun kuulumiset, vaan huhtikuun aikana luetut kirjat!
DSC_0775
Cara Delevingne - Mirror mirror
Red, Leo, Rose ja Naomi ovat sopeutumattomia - jokaisella on omat mustat pisteensä ja tapansa selvitä niistä. Rockbändi Mirror mirror tuo neljä täysin erilaista nuorta yhteen ja sen mukana elämään ystävyyttä, turvallisuutta ja tarkoitusta. Bändin kautta nuoret saavat olla oma itsensä. Yhtäkkiä Naomi katoaa ja hän löytyy puolikuolleena Thames-joesta. Poliisi uskoo hänen yrittäneen itsemurhaa. Kuinka hyvin nuoret loppujenlopuksi tunsivatkaan toisensa?

Kun kuulin, että Caralta ilmestyy kirja, mulle oli ihan selvää että tuun lukemaan sen, kertoi se sitten mistä tahansa. Tämä kirja oli kyllä tosi hyvä ja kerronta oli niin koukuttavaa, ettei kirjaa malttanut millään laskea pois käsistä. Sivuja tässä kirjassa on 382, mutta tämän luki kyllä helposti puolessatoista päivässä tämän koukuttavuuden takia :-D
DSC_0776
Celia Rees - Noitalapsi
Tilkkutäkin vuoren alta löytyy käsinkirjoitettuja paperiarkkeja yli kolmensadan vuoden takaa. Paperiarkit paljastuvat Maryn päiväkirjaksi. Maryn isoäiti on joutunut syytteeseen noituudesta ja saa tämän takia kuolemantuomion. Mary joutuu pakenemaan ennakkoluuloja ja noitavainoja Amerikkaan. Mitä Marylle tapahtuu matkan aikana?

Oon törmännyt tähän kirjaan jo joskus yläaste aikana, mutta en jaksanut lukea kirjaa silloin loppuun asti. Nyt löysin tämän kirjastosta jälleen ja päätin antaa kirjalle toisen mahdollisuuden. Ei tämä vieläkään mikään maailman parhain tai jännittävin kirja ollut, mutta silti ihan lukemisen arvoinen. Täytyy kyllä tosin myöntää, että tämä kirja oli huonoin kirja, minkä huhtikuun aikana luin. Sivuja tässä on 249.
DSC_0777
Celia Rees - Näkijä
Näkijä jatkaa siitä, mihin Noitalapsi päättyi. Tässä kirjassa nykyaika ja menneisyys sekoittuvat keskenään ja selityksen Maryn tarinaan tuo Agnes, nuori intiaaninainen, joka opiskelee yliopistossa ja huomaa netissä Alison Ellmanin kyselyn Marysta. Agnes menee tapaamaan Alisonia kertoakseen hänelle Maryn tarinan loppuun saakka. Agnes pystyy siihen, koska on Maryn jälkeläinen ja kykenee näkemään asioita meidän maailmamme ulkopuolelta.

Vaikka sarjan ensimmäinen osa ei ehkä kuulunutkaan aivan mun lemppareihin, halusin kuitenkin lukea myös tämän jatko-osan ja henkilökohtaisesti tykkäsin tästä paljon enemmän kuin ensimmäisestä osasta. Tämän lukemisessa ei tullut missään kohti sellaista tuntemusta, että kunpa tämä kirja loppuisi jo, että pääsisin lukemaan jotakin toista kirjaa. Tässä kirjassa sivuja on 329.
DSC_0759
Sarah Crossan - Yksi
Teini-ikäiset Grace ja Tippi eivät siedä, että heitä tuijotetaan, mutta he ovat tottuneet siihen. He ovat siamilaiset kaksoset, yhtä kaikin mahdollisin tavoin. He molemmat toivovat, että heidät nähtäisiin erillisinä yksilöinä, eikä heitä leimattaisi yhdeksi ja samaksi ihmiseksi. Kun vanhemmilla ei ole varaa jatkaa kaksosten kotikoulua, he siirtyvät tavalliseen kouluun normaalien nuorten keskuuteen. Vaikka muutos ei ole helppo, kaksosten maailma avartuu. He joutuvat tekemään suuren ja vaikean päätöksen, jolla on iso vaikutus heidän molempien loppuelämään.

Mä tartuin tähän kirjaan vain takakannen perusteella, en kurkannut ollenkaan kirjan sisälle. Sen takia mulle tulikin ensin suurena yllätyksenä, että kirja oli kirjoitettu runomuotoon. Runot ei tunnetusti oo mun juttu ollenkaan, mutta päätin tämän kirjan lukea, koska aihe oli mielenkiintoinen ja tämän lukemista olin odottanut jo pitkään. Runomuotoa oli loppujenlopuksi tosi helppo ja nopea lukea, eli vaikka runot ei sun juttu olisikaan, niin kannattaa ehdottomasti lukea tämä! Ainoa huono puoli tässä kirjassa oli se, että tässä elettiin kaksosten elämää vain toisen kaksosen näkökulmasta. Olisi ollut tosi mahtava päästä kuulemaan kummankin kaksosen ajatuksia. Sivuja tässä kirjassa on 439.
DSC_0778
Louisa May Alcott - Pikku naisia I
Neljä sisarusta, taiteellisesti lahjakkaat Jo, Meg, Beth ja Amy, tekevät kotiaskareitaan, käyvät koulua ja osallistuvat seuraelämään itärannikon pikkukaupungissa. Heidän isänsä on sodassa, ja olot kotona köyhät. Huolimatta tyttöjen erilaisista luonteista ja erimielisyyksistä perheen väliset siteet ovat vahvat ja toistensa ja äitinsä Marmeen tuella he varttuvat pikkuhiljaa aikuisuuteen.

Tämä on ehdottomasti vanhin kirja, mitä oon ikinä lukenut, koska tämähän on ilmestynyt ensimmäisen kerran jo 1800-luvulla. Louisa Alcott oli sen ajan ensimmäisiä nuorten kirjailijoita. Yleensä vanhat kirjat ei hirveästi sytytä, mutta halusin kuitenkin lukea tämän, koska tämähän kuuluu klassikoihin. Vaikka eletäänkin ihan eri aikakautta kuin silloin, niin huomasin että jotkin asiat ovat edelleen samanlaisia. Tätä oli mielenkiintoista lukea, suosittelen! Sivuja tässä kirjassa on 293.
DSC_0779
Louisa May Alcott - Pikku naisia II
Edellisen kirjan tapahtumista on kulunut muutama vuosi. Sisarukset ovat kasvaneet aikuisiksi. Meg on mennyt naimisiin, Jo jatkaa kirjoittamistaan ja matkustaa New Yorkiin, taiteilijaksi tähtäävä Amy saa mahdollisuuden matkustaa Eurooppaan. Vain Bethillä ei ole kodin ulkopuolisia tavoitteita. Hänellä on tytöistä eniten vaikeuksia, mutta hän saavuttaa lopulta rauhan.

Ensimmäisestä osasta innostuneena luin myös toisen osan! Ei ehkä ihan niin hyvä kuin ensimmäinen osa, mutta ehdottomasti lukemisen arvoinen. Kirjasarjassahan on muistaakseni vielä kaksi osaa, mutta musta tuntuu että lopetan sarjan lukemisen tähän. Jotenkin tähän toiseen osaan on mun mielestä hyvä lopettaa, koska kirjasarja olisi muutenkin saanut ihan hyvän lopun, vaikka kahta seuraavaa osaa ei olisi kirjoitettukaan. Sivuja tässä on 313.
DSC_0780
Meredith Russo - Tyttösi sun
Sukupuolensa korjannut Amanda Hardy vaihtaa koulukiusaamisn takia kotikaupunkia ja lukiota. Uudessa koulussa hän aikoo pitää taustansa salassa ja opiskella ahkerasti, jotta voisi lukion jälkeen jättää ahdistavat pikkupaikkakunnat lopullisesti taakseen ja suunnata yliopistoon New Yorkiin tai Bostoniin. Koulussa hän kohtaa Grantin, jonka kanssa Amanda haluaisi jakaa kaiken. Mutta ymmärtäisikö Grant?

Tämä oli myös tosi mielenkiintoinen kirja, vaikka täysin fiktiota olikin. Kirjailija on kuitenkin saanut inspiraatiota kirjan kirjoittamiseen omasta elämästään transnaisena. Tämä oli ensimmäinen kirja, jonka oon ikinä lukenut tästä aiheesta, mutyta sai mut kiinnostumaan aiheesta kyllä entistä enemmän. Suosittelen ehdottomasti lukemaan! Sivuja tässä kirjassa on 344.

Eli huhtikuun aikana tuli aika mielenkiintoisia kirjoja luettua! Tavoitteena oli saada 8 kirjaa luettua, eli ihan siihen tavoitteeseen ei päästy, mutta en halunnut ottaa tästä mitään paineita. Muistuttelisin muuten tähän loppuun, että tänne saa käydä heittämässä vielä kysymyksiä, jos et oo vielä käynyt! Ootko sä lukenut viime aikoina samoja kirjoja kuin mä? 

4 kommenttia:

  1. Uuu toi Tyttösi sun kuulostaa tosi kiinnostavalta! Sen lisään kyllä luettavien kirjojen listaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä tosi hyvä, joten suosittelen ehdottomasti lukemaan! :)

      Poista
  2. Oli kyllä ihan tosi mielenkiintoiselta kuulostavia kirjoja, varsinkin tuo Mirror mirror menee ehdottomasti omalle lukulistalleni, täytyypä heti alkaa selvittelemään mistä sen käsiini saisin!

    www.ystavanihevonen.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, mahtavaa että löysit tästä postauksesta omalle lukulistalle jotain! Tuo Mirror, mirror on kyllä tosi hyvä valinta :)

      Poista