perjantai 8. joulukuuta 2017

8. luukku: Christmas tag

Luukku 08
Mitäs joulukalenteri olisi ilman jonkinlaista jouluista haastetta? No ei mun mielestä ainakaan mitään! Löysin monesta blogista erilaisia versioita jouluisesta haasteesta, mutta päädyin sitten lopuksi tähän. Tämän haasteen kysymykset on siis kopioitu tästä blogista. 

On joulun aika, mitä luet?
- En lue mitenkään sen erilaisempia kirjoja joulun aikaan kuin muutenkaan :-D Viime vuonna näihin aikoihin luin kuitenkin John Greenin, Maureen Johnsonin ja Lauren Myraclen yhteistyössä kirjoittamaa kirjaa Let it snow, jossa nimensä mukaisesti on kolme talvista rakkaustarinaa. Tää kirja on kyllä tosi vahva suositus, etenkin jos tykkäät John Greenin kirjoista!

Suosikki joululeffa?
- Taisinkin jo mainita, että tykkään katsoa Yksin kotona -leffoja. Joulutarina & Joulupukki ja noitarumpu on myös aivan mahtavia joululeffoja!

Missä vietät mieluiten juhlapyhät?
- Jouluaatto ja joulupäivä menee suurimmaksi osaksi yleensä kotona tai sitten käydään Tapanin äidin ja isän luona kahvilla. Tapaninpäivänä ollaan yleensä sitten menty Seinäjoelle äidin siskon luokse kylään.
DSC_0720
Lempi joululaulu?
- En voi tähän kyllä nyt tässä kohtaa paljastaa vastausta, koska myöhemmin kuulette asiasta lisää... Vinkvink ;-)

Milloin avaatte lahjat?
- Yleensä pukki on tullut meille siinä 6-7 aikaan illalla. Tämä joulu on kuitenkin ensimmäinen joulu kymmeneen vuoteen, kun meille ei tule pukkia, joten en osaa sanoa mihin aikaan tänä vuonna jaetaan ja avataan lahjat. Varmaan suunnilleen samaan aikaan.

Osaatko nimetä kaikki joulupukin porot?
- Taidan tietää vain Petteri Punakuonon nimen :-D
Christmas 01
Mitä joulun traditiota odotat eniten tänä vuonna?
- Hmm, varmaankin niitä lastenohjelmia! :-D Ja totta kai syömistä!

Oikea vai feikki joulukuusi?
- Meillä on yleensä ollut joka vuosi oikea kuusi (yhtä vuotta lukuunottamatta), joten vastaan sen. On ihanaa kun aatonaattona vihdoin ja viimein kuusi tuodaan sisälle ja saadaan koristella se yhdessä Siljan kanssa!

Kaikkien aikojen suosikkisi jouluherkuista?
- Kinkku, maksalaatikko (tää yllättää aina monet, kun sanon rakastavani maksalaatikkoa!), joulutortut, glögikakku ja ylipäänsä glögi. Apua, tykkään niin paljon kaikista jouluherkuista, että en malttanut olla sanomatta enemmän kuin yhden jouluherkun :-D
Christmas 02
Rehellisesti: onko lahjojen antaminen vai niiden saaminen parempaa?
- Ehdottomasti antaminen. Musta on ihanaa ilahduttaa ystäviä ja perheenjäseniä!

Oudoin saamasi lahja?
- En ole muistaakseni koskaan saanut mitään outoa lahjaa?

Millainen lahjojen paketoija olet?
- En ole mikään mestari lahjojen paketoimisessa, joten mun antamat paketit ei ole ehkä ihan siitä hienoimmasta päästä. Ainakin ne on tosi persoonallisia! :-D Rakastan lahjojen paketoimista kuitenkin yli kaiken ja lahjojen paketoiminen on jopa jollain tavalla tosi rentouttavaa mun mielestä.
Christmas 03
Miltä perinteinen joulupaitasi näyttää?
- Nyt hävettää tällaisena innokkaana jouluihmisenä myöntää, että mulla ei edes ole mitään joulupaitaa. Tällainen on kyllä pakko hankkia jossakin vaiheessa!

Ihanin joulumuistosi lapsuudesta?
- Tähänkin palataan jossakin myöhemmässä postauksessa ;-)

Oletko koskaan tehnyt piparkakkutaloa?
- Oon joo, mutta niistä kaupan valmiiksi tehdyistä talon osista. Olisi kyllä kiva kokeilla joskus tehdä taikinakin ihan alusta asti itse ja sitten tehdä siitä piparkakkutalo.
Christmas 04
Suosikkipuuhasi joululomalla?
- Mun joululomat on yleensä tosi rentoja ja ne menee lähinnä yöpuvussa hengaillen. Välipäivinä mennään kuitenkin joskus tsekkailemaan alennusmyynnit ja niissä kierteleminen on kyllä myös kivaa, vaikka mitään ostoja ei välttämättä tule tehtyä.

On jouluaatto, mitä lasissasi on?
- Suurella todennäköisyydellä glögiä!

Jos voisit ostaa ainoastaan yhden lahjan tänä vuonna, kuka sen saisi?
- Apua, ei tällaista saa kysyä! Ostaisin varmaankin koko perheelle jonkin yhteisen lahjan ;-)
Christmas 05
Mitkä värit tekevät joulusi?
- Varmaankin punainen, valkoinen ja kultainen. Punainen nyt tunnetusti on joulun väri. Valkoinen kuvastaa mulle lunta, jota on pakko olla maassa jouluaattona. Kultainen tekee joulusta mun mielestä juhlavamman.

Mistä jouluperinteistä et pidä tai mitkä skippaat vuosittain?
- Hmmm, tykkään kyllä kaikista jouluperinteistä, joten en osaa vastata tähän kysymykseen.

Oletko viettänyt joulua muualla, kuin kotimaassasi?
- En ja oon siitä kyllä onnellinen. Musta tuntuu, että joulu menettäisi sen tietyn fiiliksensä, jos olisin jossain muualla kuin Suomessa. Toisaalta olisi kyllä kiva kokea edes kerran tällainen joulu, jolloin olen jossain ulkomailla.
Christmas 06
On jouluaterian aika, mitä lautasellasi on?
- Kinkkua, lohkoperunoita, sienisalaattia, punajuurisalaattia, kaikkia mahdollisia laatikoita.. oikeastaan kaikkia perinteisiä jouluruokia, mutta ei missään nimessä rosollia.

Valkoiset vai värikkäät jouluvalot?
- Vastaan tähän yksiväriset, vaikka se ei olekaan varsinaisena vaihtoehtona :-D En tykkää värikkäistä jouluvaloista, koska ne on mun mielestä jotenkin levottomia, mutta sitten taas toisaalta tykkään esimerkiksi meidän kotoa olevista sinisistä jouluvaloista tosi paljon!

Kummasta pidät enemmän, jouluaatosta vai joulupäivästä?
- Jouluaatosta. Tämä ihan vain sen takia, että jouluaatossa on aina se oma tietynlainen tunnelmansa, joka ei ole enää niin vahva joulupäivänä. Ei joulupäivässäkään toki mitään vikaa ole!

Nyt olisi sitten työharjoittelu päiväkodissa mun osalta ohi. Täytyy kyllä myöntää, että fiilikset oli tosi haikeat, kun viimeisen kerran tänään kävelin ulkoportista ulos kohti autoani. Saattaa tosin olla, että menen tuonne päiväkotiin seuraavan kerran jo parin kuukauden päästä, koska mulla on mahdollisuus suorittaa mun ensimmäinen näyttö tuolla. Nyt aion kuitenkin aloittaa viikonlopun vieton lukemalla uusimpia postauksia, joita en eilen kerennyt ollenkaan lukemaan! :-D Aiotteko te toteuttaa jonkinlaisen jouluhaasteen blogissanne ja mitä mieltä olitte tästä versiosta?

Osa postauksen kuvista on lainattu pexels.com sivustolta.

10 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Voisin ehkäpä itekin tän toteuttaa. :) Mullakaan ei oo mitään joulupaitaa! Pitäiskö viimeistään ens vuodeks korjata tää asia hahah.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon! ♥ Joo, toteuta vaan koska muidenkin versioita on niin kiva lukea! Joo, mäkin otan ehdottomasti heti ensimmäisenä ensi vuonna asiakseni hankkia jonkun söpön joulupaidan!

      Poista
  2. Siis superhyviä kuvia! Mä en aio ainakaan näillä näkymin toteuttaa mitään jouluhaastetta mun blogissa, mutta ehkä ensivuonna! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ♥ Osan kuvista tosiaan lainasin pexels.com sivulta, eli kaikki ei oo mun ottamia :D Kiva kuulla, että aiot ehkä ensi vuonna toteuttaa jonkin jouluhaasteen :)

      Poista
  3. Moi! Ihana haaste, ajattelinkin toteuttaa tämän myös omassa blogissani. Ihania kuvia olet ottanut!

    pikseleidenpaikka.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, meenkin lukemaan sun blogista sen sitten! :) Kiitti paljon!

      Poista
  4. Oi Let it Snow on kyllä ihana <3 kaikille kavereille oon suositellut!

    Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan paras! ♥ Mäkin oon monelle kaverille suositellut sitä :)

      Poista
  5. Siis mullakaan ei oo koskaan ollut mitään joulupaitaa, paitsi tänä vuonna!! Päätettiin tänä vuonna osittain vitsillä hankkia oikeasti ugly christmas sweaterit mulle, poikaystävälle ja mun koiralle :D Ja siis samanlaiset tottakai, niin ollaan sitten mätsäävä tiimi haha, enkä malta oottaa että päästään nauramaan itsemme kipeiksi kun saadaan ne yhtäaikaa päälle! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii, kuulostaa niin ihanalta! :D ♥ Mun mielestä toi on kyllä tosi hauska idea ja varmaan itekin toteuttaisin sen, jos mulla olisi poikaystävä ja koira :D Yhtenä vuonna kyllä suunniteltiin ystäväporukan kanssa, että hankittaisiin kaikki samanlaiset paidat ja sitten hengattaisiin ne päällä koko joulun ajan, mutta se kuitenkin sitten jäi jostain syystä. Jonain vuonna kuitenkin mulle tulee vielä olemaan joulupaita! :D

      Poista